Vanligt förekommande frågor och svar rörande relining

Detta är en vanligt förekommande fråga som vi ofta får från våra kunder i Stockholm. Kort sagt så kan man säga att både termen relining och termen rörinfodring används för samma process. Denna process kallas även för stamrenovering. Det är en vanligt förekommande lösning som tas till när rörsystemen i äldre fastigheter behöver uppdateras. 

Relining minskar på omfattningen av byggarbetet, varför relining oftast blir billigare att utföra. Relining processen går även ut på att renovera redan befintliga rör inifrån vilket gör det till en mindre insats och tar bort behovet av att tillsätta helt nya rör.  

Relining har varit en vanlig metod att ta till när det kommer till rör och uppkom redan på 1990-talet. Den är välkänd bland såväl entreprenörer och hantverkare och därmed vanligt förekommande inom branschorganisationerna i Stockholm. Metoden är standardiserad och godkänd att använda för uppfräschning och reparation av rör.

Vi på RR Sverige utför normalt sätt relining med en tidsåtgång om cirka 3 dagar. Gör vi arbetet i Stockholm går det naturligtvis fortare eftersom det spar oss pendlingstid mellan byggprojektet och vårt utgångskontor. Tidsåtgången kan dock variera beroende på hur illa däran skicket på rören är. Att utföranet går så fort gör denna process till ett populärt och vanligt val hos många invånare som önskar ett effektivt alternativt. 

När det kommer till mer akuta stopp i avloppen så uppmuntrar vi alltid till att börja med att varsamt spola avloppet. När inte det fungerar så kan man göra något som kallas för mekanisk rensning. Därefter kan man säkerställa att det gett önskat resultat genom att inspektera rören med en kamera. 

Ja, samtliga våra tjänster finns till för alla, oavsett om det rör privatpersoner, föreningar, hyresrätter eller fastighetsägare i Stockholm. Ta kontakt med oss redan idag för en dialog om hur vi kan bistå till just ditt avloppsproblem.

Ja, ibland kan det finnas behov av en enklare rengöring i området runt om avloppen efter att vi arbetat. Däremot så strävar vi alltid efter att minimera mängden smuts, damm och fukt när vi arbetar. Du behöver alltså inte ägna timmar åt städning utan snarare lätt torka av ytorna runt om. 

Vid en rörinspektion i Stockholm använder vi avancerade kameror för att noga titta på rören inuti och hitta eventuella blockeringar, föroreningar eller skador i avloppssystemet

Priset för rörfilmning eller rörinspektion i Stockholm anpassas efter de specifika förutsättningarna i varje unikt fall. Vi rekommenderar alltid kunden att först göra en konsultation för att kunna ge en mer exakt prisuppgift.

När vi genomfört en rörinspektion tillhandahåller vi alltid en detaljerad analys av filmen och lägger upp den på vår plattform. Där kan sedan du själv gå in online och få direkt tillgång till såväl film som analys. 

Boka ditt gratis hembesök

Var god ange ditt namn.
Var god ange ett giltigt telefonnummer.
Var god ange ett meddelande.
Kontrollera captcha för att verifiera att du inte är en robot.